بهگزارش میراثآریا به نقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، در این کنفرانس تمام حاضران حمایت خود را از گردشگری فرهنگی به عنوان محرک حفاظت از میراث زنده، تسریع کننده خلاقیت در شهرها و گسترش منافع اجتماعی و اقتصادی گردشگری برای همگان، اعلام کردند.
در این اجلاس تاکید شد که نتیجه گیری کلیدی از همایش، نیازمند ارتباط قوی و روشن میان گردشگری، فرهنگ و ذینفعان محلی است و سیاستها و استراتژیهای گردشگری فرهنگی، باید دیدگاهها و منافع جوامع محلی را که می تواند به دستگاه های دولتی در ایجاد تعادل میان توسعه گردشگری و حفاظت از میراث کمک کند، در نظر بگیرند. همچنین در این نشست درآمد گردشگری در حفظ فرهنگ و توسعه جامعه به عنوان يك چالش کلیدی حکومت داری شناخته شد.
طی مباحثه ای که در این اجلاس با حضور بیش از 30 وزیر گردشگری حاضر صورت گرفت، بر جدایی ناپذیری گردشگری و فرهنگ و لزوم تعامل این دو، به نحوی که گردشگری، میراث فرهنگی را درنظر بازدیدکنندگان و جوامع محلی، کمرنگ نکند، تاکید شد.
اولین جلسه این نشست با موضوع بررسی پتانسیل گردشگری فرهنگی در کمک به تبدیل شهرها به محیط ها و مقاصدی پایدار و خلاق برگزار شد. در پایان این نشست تاکید شد که بخش های خلاق و فرهنگی می توانند به تقویت و فراهم سازی نوآوری در گردشگری فرهنگی و همچنین ایجاد یک ابزار برای حفاظت از میراث فرهنگی ملموس و ناملموس، بپردازند.
در روز دوم این رویداد به تاثیر توامان گردشگری مسئولانه و پیشرفت های فناوری در حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس پرداخته شد که طی آن بر بهره گیری از نوآوری برای مدیریت بهتر، ارتقاء و حفظ میراث و همچنین ایجاد گردشگری فرهنگی قابل دسترس برای همگان تاکید شد.
سومین کنفرانس مشترک سازمان جهانی گردشگری و یونسکو، به زودی بیانیه ای را منتشر خواهد کرد و تعهد متقابل همه شرکت کنندگان را برای تقویت مشارکت گردشگری و همکاری فرهنگی به عنوان محرک دستیابی به برنامه توسعه پایدار سازمان ملل نشان خواهد داد.
کنفرانس بعدی در سال 2019 در شهر کیوتو کشور ژاپن برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/